Sentiments que fan ballar

Marwa Essaken el Horo_3ème A LYCÉE COMTE DE FOIX

Semblava un dia qualsevol, després de llevar-me, esmorzar i dutxar-me, en obrir el mòbil, arribà el missatge que havia de canviar-me la vida. Era de la meva acadèmia de ball, el text deia: “Gràcies a l’esforç i a la perseverança que ens has demostrat et mereixes integrar el nivell més alt de l’acadèmia! Esperem la teva conformitat i resposta impacientment.” La felicitat em va envair, estava eufòrica, nerviosa i impacient per veure la reacció dels meus pares. Quan vaig anunciar la proposta, els sentiments es van barrejar. Felicitat, joia, alegria, tristor, desànim. De sobte va entrar la meva mare per despertar-me. Quina desil·lusió!

Publicat dins de Majors de 15 anys |

Quan vaig arribar al món

Adam Makni_3ème A LYCÉE COMTE DE FOIX

Quan vaig arribar al món, vaig veure una llum blanca, vaig sentir una persona plorant d’alegria, era la meva mare que m’abraçava. Sentia el seu cor bategar, l’alegria va envair el nostre espai. Quan vam sortir de la clínica, vam anar a casa i va començar una nova etapa plena d’il·lusió. Sempre recordaré aquell primer braçalet que em va regalar la meva mare, encara el tinc guardat com un tresor a la meva habitació. Després vindria la meva primera paraula, “Dido”, que seria el meu sobrenom. L’alegria era immensa. Més tard arribaria l’etapa de la llar d’infants, nens plorant, jugant, corrent… I la vida continua, ja tinc 15 anys!

Publicat dins de Majors de 15 anys |

És l’hora

Daniel Domingues_3r B EA SEGONA ENSENYANÇA D’ORDINO

Havia arribat, era ell, estava aquí. La meva mare ja m’havia preparat per a aquest dia. Em vaig tancar a l’habitació, vaig agafar el mòbil i vaig trucar al 911. Estava desesperat, deien que ja estaven arribant però mai arribaben. Un cop molt fort va sonar, serà la meva mare, no, no, no pot ser. Tot va callar. Uns passos s’apropaven. Estava aquí, em moriré, em moriré. Va entrar, el vaig mirar i ja no recordo res, em vaig desmaiar, això crec. Em vaig despertar a l’hospital. La meva mare estava al meu costat en un llit, tenia tota la roba plena de sang, amb morats. Estava viva, però ell, no sabem res d’ell. Tornarà a passar?

3 persones han votat per aquest relat.
Publicat dins de Majors de 15 anys |

Passos per aprendre a respirar

Lucas Demartini_3r B EA Segona Ensenyança d’Ordino

El primer pas és estar viu. Aquest pas ha sigut fàcil, els següents es complicaran més. El segon pas és aspirar aire pel nas. El nas se situa entre els ulls i la boca. Has notat com s’ha anat complicant i això només és el principi. Notaràs com entra l’aire aspirat pel nas, entra i recorre els teus pulmons lentament. El següent pas és treure el diòxid de carboni de l’oxigen que has aspirat per la boca. La boca està sota el nas. I per acabar has de repetir aquests passos i en una estona començarà a sortir-te automàtic, és a dir, sense pensar. Si estàs llegint això és que has superat el meu tutorial dificilíssim per aprendre a respirar.

Una persona ha votat aquest relat.
Publicat dins de Majors de 15 anys |

La cascada i el meu amic

Joan Coll Escales_3r B Col·legi Sant Ermengol

El meu amic Daniel i jo estem amb un banc, sobre d’una gran cascada, sentint el soroll de l’aigua quan cau del barranc. De sobte, aquella aigua del riu es comença a desbordar i no vam tenir temps a reaccionar, i se’ns va emportar l’aigua. Mentre quèiem per la cascada cridàvem: ajuda! ajuda! Vam caure a l’aigua i no trobava el Daniel. Jo m’estava posant nerviós, m’entrava aigua als ulls, al nas, a penes podia respirar, quan de sobte, sento: ajuda! I jo vaig cridar: on estàs? No em va contestar ningú i el temps ja anava passant, hi havia poques esperances que estigués viu, quan bussejant el vaig trobar i el vaig rescatar.

Publicat dins de Majors de 15 anys |

La tornada a l’escola

Marc Alís Verdú_3r B Col·legi Sant Ermengol

El soroll de les gavines i del mar em relaxen. Menjar marisc a la vora del mar, no hi ha res millor. Cada dia que passa estic més feliç de poder tindre el que tinc, però hi ha una cosa al meu interior que m’aporta dolor. No sé què és. Cada dia que passa m’entristeixo més, no puc deixar de pensar. He de pensar en l’endemà i… puf, és la por, que s’ha engrandit, demà tornem a Andorra, per la tornada al col·le. Col·le per a mi és aixecar-te aviat per a anar a treballar sense cobrar, i no fer una migdiada d’aquelles després de dinar. La vida bona s’ha acabat.

Publicat dins de Majors de 15 anys |

Les germanes Shin

Bianka Esthefanny Pereira da Silva_3r D EA Segona Ensenyança de Santa Coloma

Les germanes Shin sempre han estat diferents de les altres persones. Com? Estaven connectades amb les seves vides passades. Van tenir visions i amb aquestes van descobrir que eren bruixes molt poderoses, però últimament estan tenint més visions de les habituals, en aquestes visions veuen com van trobar el seu primer amor, com van morir i han descobert que els seus xicots les van matar en la seva vida passada. En aquella vida, la Mina tenia la capacitat de veure el seu passat i la Yuna tenia la capacitat de veure el seu futur, però totes dues tenien dues coses en comú. Podien veure com moriries i com et reencarnaries.

Una persona ha votat aquest relat.
Publicat dins de Majors de 15 anys |