L’illa maleïda

Ruben Freitas_3ème I Lycée Comte de Foix

L’estiu passat estava a la platja amb la meva família i li vaig demanar al meu pare si podíem anar a donar un tomb amb una moto d’aigua. El meu pare em va dir que sí i vam estar uns 15 minuts donant tombs. Vaig veure una illa i li vaig dir al meu pare que si podíem anar-hi. Quan vam arribar ens van envoltar en menys de 5 minuts un grup de taurons molt grossos. Vam tenir por perquè estaven envoltant la moto i no teníem el mòbil per demanar ajuda. Vaig començar a cridar de tanta por i cada vegada apareixien més taurons al voltant de l’illa, on hi havia gavines mortes i tot tipus d’animals… Continuarà like per a la segona part.

Publicat dins de Menors de 15 anys |

La separació

Ariadna Monteiro Pinheiro_3ème I Lycée Comte de Foix

La gent diu que el dolor sentimental més fort és quan es mor un ésser estimat. Suposo que tenen raó, però a mi el dolor que més mal em fa és quan una persona que estimo, sense raó, s’allunya. Crec que soc jo el problema i potser sí que ho és, perquè soc massa insegura. No ho sé, però jo sento que quan es mor algú, sé que no se n’ha anat per la seva voluntat, en canvi, quan la persona és viva i surt de la teva vida, ha estat per alguna raó. Quan estic en aquesta situació, pensaments negatius i milers de preguntes sense resposta m’envaeixen. Simplement és una sensació que no li desitjo a ningú. La mort és llei de vida, la resta no.

Publicat dins de Menors de 15 anys |

L’últim adeu

Adrià Regalo Figueiredo_3r A EA SEGONA ENSENYANÇA D’ENCAMP

Els fas l’últim petó als teus pares i al teu germà sense saber-ho. Agafes les teves coses i surts de casa per anar a l’escola. Puges a l’autobús. Arribes al centre i comences a parlar amb els teus companys. El dia transcorre amb normalitat. Arriba l’hora del pati… tens un pressentiment i truques a casa. No saps que és l’ultima vegada que escoltes la veu dels pares. RING-RING, acabes el teu dia escolar. Vas cap a l’entrenament, acabes a les 22.00 i agafes el bus que et tornarà cap a casa com cada dia. Puges i et poses els iPods. De sobte es torna tot fosc i s’escolta un soroll espantós… Mentre penses en l’última trucada a casa…

Una persona ha votat aquest relat.
Publicat dins de Menors de 15 anys |

La roda

Lizandro Pinto Nunes_3r A EA 2A Ensenyança d’Encamp

Em desperto, em dutxo, menjo, em vesteixo, em preparo, surto de casa, agafo el bus, dormo, amics, parlo, compro, camino, parlo, arribo… CENTRE. em preparo, francès, treballo, passa el temps, timbre, agafo el material, català, treballo, timbre, em preparo última hora, naturals, ràpid ,timbre, esmorzar, juga futbol ràpid, timbre, pujo, arribo, treballo, espero, m’avorreixo. Jugo, ràpid, timbre, parlo, treballo. Bronca, m’empipo. Direcció, expulsat, castigat, amics. Agafo bus, viatjant, dormir, arribar, pares, parlar, negociar, alegre, berenar, estudiar, nit, jugar, menjo, torno a jugar, ràpid, m’adormo. Un dia normal…

Publicat dins de Majors de 15 anys |

Sintra i Madrid, ciutats clau

Sintra i Madrid són aquests dos dies les ciutats clau en l’àmbit mundial. A la primera, ciutat portuguesa, es reuneixen els màxims mandataris pel que fa a política monetària, sent els presidents dels principals bancs centrals. L’amfitrió és el Banc Central Europeu, amb la presidenta, Christine Lagarde, rebent Jerome Powell, president de la Reserva Federal, i Andrew Bailey, president del Banc d’Anglaterra. El trio de mandataris basarà el seu debat sobre el risc d’estagflació en l’economia global. A la segona, la capital espanyola, s’han reunit els màxims mandataris dels països que formen part de l’Aliança Atlàntica, dels seus amics i convidats en el context de la Cimera de l’OTAN, una de les més importants donat el context actual de conflicte entre Rússia i Ucraïna, i amb l’esperada entrada dins de l’organisme de dos països com Suècia i Finlàndia. Cal recordar que Turquia finalment va retirar les seves reticències que els dos països nòrdics entressin a l’OTAN, abandonant les polítiques de neutralitat que tantes dècades han perdurat. D’altra banda, ahir es coneixia la dada de la inflació espanyola, la qual batia rècords. La dada de juny ha fulminat el màxim que es va marcar el mes de març, arribant fins al 10,2%, el seu major nivell del 37 anys. L’alimentació i la gasolina han estat els dos factors que, com en les últimes dades, han contribuït majorment a aquesta alça. D’altra banda, la pujada dels preus del petroli continua, en un context de problemes de Líbia, exportador clau del nord de l’Àfrica.

Publicat dins de Majors de 15 anys |

Estimar

Martina Rivas Rodrigo__3ème E Lycée Comte de foix
Quan era petita, m’encantava llegir històries d’amor, en què l’estereotip d’amor perfecte no hi faltava. Pensava que quan fos més gran trobaria algú que m’estimés tal com soc. No tinc la suficient maduresa per parlar d’amor ni de relacions, perquè tampoc n’he tingut cap, però puc afirmar perfectament que la meva idea era errònia i que de fet l’amor és una de les coses més perilloses que existeixen. Quan estimes algú hi confies, t’obres, ho dones tot i moltes vegades aquesta persona no sent el mateix que tu. Però no solament en les relacions amoroses, sinó també en l’amistat. I el pitjor és que al final és culpa teva per estimar.

Publicat dins de Majors de 15 anys |

Els pallassos

Judit Fernández Nogueras_3ème E Lycée Comte de foix
Els pallassos generen una gran controvèrsia, hi ha gent que s’entreté, però hi ha gent que s’inquieta. Sempre m’ha semblat curiós que el concepte de pallasso, que prové d’intentar divertir i fer riure, sobretot als nens, pugui provocar tanta paor i por, però sobretot i irònicament als més petits. Jo, tenia molta por de petita, personalment aquesta por era causada per un efecte psicològic, és a dir, pel maquillatge, per aquells trets exagerats, el nas vermell, però sobretot el somriure constant però fals, em causaven una sensació d’incomoditat que no m’agradava, ja que m’ocultaven la identitat de la persona i les seves intencions.

Publicat dins de Majors de 15 anys |