El francès

David Gamonal_3r D EA Segona Ensenyança d’Encamp
Tothom el mirava estranyat. Cada cotxe que passava el pitava i se’l quedava mirant com si no fos d’aquest món. El turista francès no entenia res. Ingènuament, es devia pensar que era un costum d’aquest país que desconeixia per complet. De sobte, van aparèixer unes llums blaves i vermelles. El francès no entenia per què s’anava apropant aquella discoteca amb rodes. Per què semblava que el seguís? Quina cosa tan estranya! Però és normal que vingui la policia quan vas contra direcció en una autopista!

Esperança

Natasha Ramos_3r B EA 2A ENSENYANÇA SANTA COLOMA
Avui vaig pels passadissos de l’hospital amb la meva filla Mia. Fa deu anys vaig treure un noi, en Marc, de casa seva, la qual s’estava enfonsant entre les flames. Els metges ens van dir que ja no podria caminar més. Cada tarda la meva filla m’acompanyava a veure’l a l’hospital fins que va començar a anar-hi ella sola. El nen anava creixent, superant obstacles i passant proves. La Mia anava a l’hospital cada tarda i molts cops sortia del col·le perquè el Marc es trobava malament. La majoria de metges no tenien esperances que tornés a caminar però ara el veig somrient amb els peus sobre l’altar posant-li l’anell a la meva filla.

Vida a Venus?

Diego Santos_3r A C. E. María Moliner
L’alienígena Wiho vivia al planeta Venus, un planeta on hi havia moltes guerres a causa dels diferents territoris nacionals. Wiho, cansat d’escoltar tantes baralles, va decidir estudiar ciències polítiques per poder aturar les guer­res. Va estudiar molt i ho va aconseguir. Es va fer polític. Va entrar en un partit polític important al seu planeta. Va lluitar, va aturar les guer­res. No havien previst, però, l’alt preu que haurien de pagar per aquella indústria armamentística. Sí, la pau s’havia instal·lat, però en un món absolutament devastat. En Wiho, com tots els venusians, va morir contaminat. Aquest és el planeta que coneixem ara.