Sant Jordi

Ariadna Baena López_4t A Col·legi Anna Maria Janer
Dia festiu per als que senten passió pels llibres i les roses. Amor i lectura per a tothom. M’agrada la lectura, em sento en un món sense barreres i sense límits per a la imaginació. La meva mare m’explicava un conte cada nit quan jo era petita i, sincerament, els enyoro. Ara, a la meva edat dels 14, m’ajuden a agafar el son.
D’altra banda, les roses com a mostra d’amor de l’home cap a la dona. A la meva família és tradició regalar-li una rosa a tota dona que en formi part. M’agradaria que aquest dia festiu se celebrés més cops l’any o que en altres ciutats es pogués gaudir d’aquesta jornada tan especial per a tots els catalans.

L’aniversari de l’àvia

Anna Balastegui Montalvo_4t A Col·legi Anna Maria Janer
L’àvia és una dona molt humil, avui fa 84 anys. El meu pare ho ha preparat tot: el pastís, les espelmes, el menjar, la decoració… Estem esperant que arribi de fer el seu tomb rutinari. Es conserva jove i és ben esportista l’àvia!
Ja queda poc perquè arribi i ens amaguem per tot el menjador, és allà on celebrarem la festa sorpresa per a l’aniversari de l’àvia. Tot seguit, s’escolta com entra a casa, deixa les claus penjades al clauer, es treu la jaqueta, es dirigeix al menjador i de sobte… Moltes felicitats àvia! Amb el regal, viatja on és el seu amor verdader que no ha oblidat mai, i viu la resta de la seva vida amb ell.