Alexitímia

Carla Fernández_3r D EA Segona Ensenyança Encamp

Què és somriure? Què és plorar? Què són les emocions? Cada vegada que vaig pel carrer veig la gent feliç o simplement discutint. A mi m’agradaria poder sentir aquests sentiments com la resta. Però cada vegada que ho intento no sento res. Sovint he provat de tancar els ulls i fer un esforç per identificar les meves emocions i provar d’expressar-les. Per moments sembla que tinc por, però no. Soc diferent i m’agrada ser-ho, però sé que a la gent no li agrada allò que li és desconegut. La part positiva de no poder sentir ni expressar res és que la gent no et pot fer mal.

Pensaments

Claudia Pereira_3r D EA Segona Ensenyança Encamp

La nena obrí una porta. De sobte, es trobava a l’Àfrica davant d’uns paisatges espectaculars, però alhora molt pobres. Allà va iniciar un recull fotogràfic sobre la riquesa i la pobresa que oferia l’entorn. Després, va obrir una altra porta que la va dur a Síria. Allà va fotografiar la ciutat que havia estat destruïda pels homes. Com una ciutat podia quedar en aquell estat? Per què per un desacord aquella població en pagava les conseqüències?
Va fugir fins a trobar una porta que li permetés arribar a casa. Aquell viatge l’havia fet reflexionar. Sense cap mena de dubte, la pitjor espècie era la nostra.