Superació

Carla Escoriza_3r C COL·LEGI ANNA M. JANER
Els reptes fan que la vida sigui més interessant. Hi haurà obstacles, dubtes, hi haurà errors…, però amb treball dur mai hi haurà límits. Com més lluites, més lluny arribes. L’esport no és vèncer ni morir, sinó tindre valor i ganes de competir. Perquè sempre jugues per guanyar,  però, com més difícil és la victòria, més gran és la felicitat.
Un bon campió sap que també hi ha possibilitats de ser guanyat. Convé admetre els errors, ser humil i seguir endavant, ja que caure està permès, però aixecar-se és obligatori. Sempre hi haurà algú millor que tu; es tracta d’aconseguir superar-te a tu mateix i no comparar-te tant amb els altres.

La mort

Anna Besolí_3r C COL·LEGI ANNA M. JANER
Et fas gran i has de marxar. No saps a on. Tens por. És l’hora. No hi ha temps per a comiats. Ja no hi ets. Un record melancòlic et ve a la ment, no l’oblides i plores sense llàgrimes. Tot ha passat però tu encara tens por. Els veus. Tristos, abraçats i enyorats. T’entristeix. Sents una veu. La reconeixes. I la seva calidesa et recita uns versos que s’aturen a dins de les teves oïdes amb dolça veu tremolosa que saps que vol plorar. T’alegra sentir aquella veu coneguda i propera un cop més. Et reconforta i t’enforteix saber que t’acompanyarà en tot moment. Saps que és l’hora. T’aixeques i prens el camí que encara no saps on et durà.