La Bruna a l’escola

Míriam Pereira_3r A EA Segona Ensenyança de Santa Coloma

Hi havia una vegada, una nena de 14 anys que es deia Bruna. A l’escola sempre es ficaven amb ella i no tenia amics. Per molt que ella insistís als pares que la canviessin d’escola, ells no s’ho podien permetre perquè eren massa cares les altres escoles. -No és just, mama, sempre surto plorant de l’escola per culpa dels altres nens i a tu no et preocupa. -Li deia la nena a la seva mare. La pobra va passar tres dies sense anar a l’escola per culpa de la por.
La seva mare li va dir que no passava res, que el millor amic és un mateix i s’ha d’acceptar tal com és. Així ho va fer i va aconseguir tenir més amics.

Les paraules fan mal

Marc Font Ruana_3r A EA Segona ensenyança de Santa Coloma

Fa molt de temps, en un poble molt gran i molt llunyà, vivia un noi molt conegut a tots els racons del poble. Era un noi molt intel·ligent, amable i maco. Cada dia, en acabar l’escola, anava a jugar amb els seus amics. Ell era el més popular de la colla. Un dia va decidir fer-li una petita broma a un dels seus amics. Li va dir que no volia ser més el seu amic. Que ja no volia tenir amics. L’amic va rebre aquelles paraules com si li haguessin clavat unes ganivetades al cor. Després d’aquest fet, el noi que abans era intel·ligent, amable i maco va ser història.