Xarxes socials

Aitana Colobrans Sanjuan_3r B Col·legi MAre Janer

Tota aquesta gent que viuen a costa de les persones que les miren dia i nit, ens enganyen. Ens prenen el pèl com si fóssim babaus. Ens bombardegen amb informació falsa. Quan penges una fotografia teva, deixa de ser-ho. Cada cop que comparteixes les dades personals en alguna xarxa, ja no et pertanyen. Una persona o un grup de persones se n’apoderen i governen l’aplicació segons els seus interessos. Potser, si no te n’has adonat, et vigilen i et tenen del tot controlat. La càmera. Hackers informàtics que certes xarxes contracten, et pirategen l’ordinador o el mòbil i s’endinsen en la teva vida. Compte! Vigila el que fas públic!

Consells

Antonio Mata Castro_3r B Col·legi Mare Janer

El vell li dona consells a l’adolescent diàriament, li diu que senti el que fa dia a dia, que ho visqui des del cor, que no oblidi el seu passat, que això l’ajudarà a comprendre. El noi, com sempre, no li fa cas i se’n riu.
Un dia, després de la xerrada del dia, el nen li pregunta per què és tan important recordar tot el que s’ha fet. L’avi, sàviament, li respon amb la calma i la serenor que donen els anys: “Perquè quan arriba la mort, quan ja has viscut una vida plena, te n’adones i sents molt endins del cor que l’únic important són els petits moments compartits amb la gent que has estimat. Ho entens? Tot ha valgut la pena.”