La trista història del noi ofegat

Claudio Armada_Tl Pro Electrotec LYCÉE COMTE DE FOIX

Aquesta és la història d’un noi que temia morir ofegat. Des de petit tenia aquesta obsessió. Trobava que havia de ser una mort infernal, no poder respirar. Sempre havia evitat el contacte amb l’aigua, sempre utilitzava un flotador… Aquell dia, en el funeral de la seva tia, va passar molta por perquè plovia a bots i barrals, i va evitar tots els problemes que podien sorgir-li. Semblava que ja ho tenia tot controlat.
A l’església, quina tristesa. A fora, no parava de ploure; tronava i llampegava. El pobre noi tenia una por increïble de morir per inundació.
Quan va sortir de l’església, es va llevar la vida amb una arma blanca.

La pobresa

Rexzon Lustina_Tle Pro Electrotec LYCÉE COMTE DE FOIX

Per què existeix la pobresa? En són responsables els països poc desenvolupats, on la gent no té on dormir, ni res per menjar o per beure? Jo crec que el problema en realitat ve dels països rics, que roben les riqueses com el petroli i el carbó als països menys desenvolupats que per això mateix no poden desenvolupar-se. I això també causa moltes guerres i morts inútils al nostre món.
Si els països més desenvolupats pensessin una mica en els altres països i no solament en ells mateixos evitaríem moltes guerres, moltes morts, la destrucció del medi ambient i la de les ciutats. Espero que tot això s’acabi algun dia i visquem en pau.