Carpe diem

Marta Jou _3r B EA 2A ENSENYANÇA ORDINO

Quan estiguis trist, plora. Plora com mai ho haguessis fet abans. Allibera’t de tot allò que et consumeix per dintre, d’aquell sentiment, aquell sentiment inconfessable… Plora per coses importants, desfoga’t. Digues tot el que mai no vas atrevir-te a dir, insulta, ignora, estima… Avui és el teu dia i ningú podrà impedir-ho… Res és per sempre, ni les coses bones ni les dolentes, i molt menys les persones. Però això sí, solament avui. Avui és avui, i demà serà un dia nou. Demà, simplement somriu, aixeca el cap i obre els ulls. Perquè els moments que els tinguis tancats et perdràs tot allò que t’envolta, aquell precís moment…

“Jo? Jo no ho faig això!”

Ricard Ballester _3r B  EA 2A ENSENYANÇA ORDINO

L’ésser humà és maniàtic per naturalesa. Absolutament tots tenim alguna mania, ritual, tic o paraula que fem o diem contínuament encara que nosaltres i la gent que ens envolta no ho pugui percebre. A mi, personalment, m’agrada molt trobar els tics a la gent, ja que he pogut comprovar que tothom fa el mateix: posa una cara de desconcert i diu:
–Jo? Jo no ho faig això!
És a partir d’aquí quan la gent comença a comprovar que, efectivament, té aquesta mania, i llavors és quan comença a deixar de fer aquest ritual, tic o com li vulgueu dir, això sí, d’una manera molt lenta, ja que tothom té el defecte d’entrar en la rutina.