El rovelló fals

Max Bringué_3r B EA Segona ensenyança d’Encamp

Em vaig despertar un dissabte al matí i vaig anar a collir rovellons. Vaig relliscar i llavors va aparèixer un bolet que semblava un rovelló. El vaig provar i vaig veure que ho veia tot bor­rós i que pausadament m’anaven desapareixent les parts del cos. Des dels peus fins al cap. Just quan em quedava l’orella per desaparèixer em vaig despertar. Estava al mig del bosc amb sang al cap. Havia relliscat i amb una roca m’havia fet mal. El bolet ja no hi era, vaig cór­rer cap a baix però no trobava ni la carretera ni el cotxe. Llavors em vaig desmaiar però vaig aparèixer al llit de casa suant.

La muntanya incendiada

Laia Boscà_3r B EA Segona ensenyança d’encamp

És un dimarts a la nit i som a casa d’un amic. Quan anem a dormir començo a pensar en muntanyes i en les ganes que tinc de pujar pics, llacs i passejar pel bosc. L’ endemà, quan ens llevem, li explico al meu amic el somni que he tingut. La muntanya del Funicamp es va començar a cremar perquè un noi hi va anar i va deixar el cigarret encès. Això va provocar que una cara de la muntanya s’incendiés.
L’endemà vaig tornar a somiar el mateix i durant dos o tres nits seguides, també.
Un dissabte em vaig llevar i vaig veure que la muntanya finalment s’havia incendiat. Havien estat els meus somnis premonitoris?