Bullying

Miguel Angel RODRIGUES_3ème A EA SEGONA ENSENYANÇA DE SANTA COLOMA

Un nen que està sol i sense amics. Així soc jo, un nen de 14 anys que sempre parla sol i a qui peguen si no compleix els ordres dels altres. No sé qui soc. Només sé que sempre estic sol i que no tinc amics. Arriba el moment de protegir-me però no sé com. No puc acceptar aquesta situació ni un minut més. De cop i volta, se m’acut que en puc parlar al psicòleg de la meva escola i exposar-li el meu problema. I efectivament en parlo i troba la solució:
-Has de trobar amics a l’escola perquè us pugueu protegir!
Des d’aquest moment no he tornat a estar sol, i animo tots els que pateixin aquest problema a parlar-ne. Tot té solució!

Benvinguda!

Nahid Saaji_3ème A LYCÉE COMTE DE FOIX

Estic envoltada d’aigua en un petit espai. Es càlid, no em paro de moure. On soc? Com puc sortir? Què hi pot haver allà fora? De fet no vull sortir, soc massa petita i inofensiva, em puc quedar aquí eternament, estic protegida. De sobte una pressió fa  que comenci a baixar per un túnel. He tret el cap, un aire fred s’apodera de mi. Començo a plorar. Què em passa? On soc? Algú em coneix? De sobte sento la protecció de la meva mare i l’emoció dels seus ulls. Quina il·lusió!!! Acabo de néixer. El meu pare m’acaricia suaument la galta. Tot és alegria al meu voltant. Benvinguda! Benvinguda, filleta!