Guerra de decisions

Berta Rechi Castro_4t COL·LEGI MARE JANER

Fins aquí hem arribat! Un només fa que donar-me idees que m’aturaran, potser són el millor per a mi, però no és el que desitjo. L’altre diu: “No perdis l’oportunitat”, tot i que sé que serà el camí més complex. Porto molt temps amb aquesta guerra i m’està costant trobar el vencedor. Mai no es posen d’acord. Sempre fan el mateix, i sempre perdo jo. Mai no entendré com una decisió presa als disset anys pot definir gran part del teu futur. I encara menys entendré com dos grans vitals tenen tanta força sobre mi.
Triar una carrera professional mai no ha sigut fàcil. Però… com és fa això que el cor i la ment caminin agafats de la mà?

La fi és a prop

Anna Terrones Jiménez_4t COL·LEGI MARE JANER

Vaig néixer en una gran explosió. Soc 7 milions de persones, 8’7 milions d’espècies animals i 10 milions de plantes. Visc envoltat d’estels, planetes, galàxies… Emmalalteixo, cada cop hi ha més diòxid de carboni, més plàstics, menys plantes, menys animals. Desapareixen uns i altres per culpa de l’ésser humà. Cacen els animals per menjar o simplement per diversió, tallen arbres per construir i per fer paper. La forma de viure humana em contamina: les fàbriques, la utilització excessiva de vehicles… A poc a poc, la humanitat, sense adonar-se’n, em va matant. Arribarà el dia en què ja no ho suportaré més. Què serà de vosaltres?