Ciberbullying

Silvia Carvalho Ramos_3ème E Lycée Comte de Foix

Imagina’t com em sento cada vegada que obro el meu telèfon i la pantalla s’inunda de missatges negatius. Diàriament em sento amenaçada, pateixo abusos, humiliada o avergonyida per altres adolescent, a través d’Internet. Els considero persones covardes, perquè saben que des de la xarxa no em puc defensar fàcilment. També soc conscient que entre ells parlen coses com “has vist la Llora, el pentinat que portava, la pobra creu que li queda bé” i moltes coses pitjors que no posaré aquí, la gent no és conscient que darrere de la pantalla hi ha una persona real que té sentiments i a la qual les coses que diuen poden acabar afectant-li.

Si hagués nascut a Àfrica

Cadena Puit Canòlich_3ème E Lycée Comte de Foix

Àfrica és un continent amb zones molt pobres. Tinc la sort d’haver nascut a Barcelona, però, què passaria si hagués nascut a l’Àfrica?
Per començar, si ni la meva mare ni jo no haguéssim patit cap problema durant el part, segurament hauria hagut d’estar força temps a l’hospital, per malalties fatals o coses per l’estil. Si hagués sobreviscut, probablement viuria en una situació deplorable. Segurament creixeria amb meningitis, malària, gastroenteritis, entre altres malalties mortals, provocades per la mala higiene de la zona. Els pares s’esforçarien moltíssim per portar menjar, per sopar, o dinar a casa i mantenir el nostre sostre.