Andrea De Carvalho_Terminale L LYCÉE COMTE DE FOIX

Em mira. Ja feia molt temps que no em mirava amb aquests ulls, una mirada juganera i innocent. Però ell ja no és pas el mateix, el miris com el miris ha canviat.
Encara recordo tot el temps que hem passat junts, jugant, rient. La seva cara em diu que ell també se’n recorda. Però de sobte sento una musiqueta aguda i curta, que surt d’una capsa amb una pantalla lluminosa. I la seva mirada canvia, ja no em mira a mi, sinó la capsa. Em porta amb ell fins a l’instrument, l’agafa amb l’altra mà, i comença a tocar la pantalla lluminosa. Sense tornar-me a mirar em tira dins d’un sac on hi trobo antics companys. Ja sé que no tornaré a sortir d’aquí.

Recordar

Ona Poy_Terminale L LYCÉE COMPTE DE FOIX

Recordar. Pensar en moments d’infantesa i adolescència. En instants que marquen un abans i un després. Reproduir mentalment les èpoques més difícils. Fer reviure els riures compartits. Meditar sobre una conversació passada. Compartir anècdotes. Evocar moments de felicitat. Rememorar els coneixements bàsics. Saber què vols dir al moment que parles. No oblidar el final de la teva frase. Identificar la teva gent. Reconèixer els indrets. O casa teva. Recordar la teva feina. Conèixer-te. Distingir les teves febleses i virtuts. Saber qui ets. I com et dius. No tenir Alzheimer. Recordar, tan senzill per a alguns i tan difícil per a altres.