Contrabandista

Gerard Molina _3r B col·legi maría moliner
La meva família m’espera cada nit perquè els porti una barra de pa i cada dia és més difícil poder complir-ho. He decidit guanyar diners arriscant la meva vida. Ara aniré   carregat amb tabac amb tota una companyia. Estem passant per la muntanya que creua Andorra amb França passant pel Pas de la Casa i ens ha enxampat la policia. Els meus companys han començat a cantar: “No portem pas res i si no que ens registrin…” I han començat a córrer. Estem amagats sota el pont de l’Arieja per poder arribar a França… Finalment a casa! Aquesta vegada no he portat pa, he portat un contracte per a una casa nova i bosses, bosses de menjar.

Un viatge pel Mediterrani

Gilberto Rodrigues_3r B Col·legi MaríaMoliner
Amaal tenia un somni des que era petita: volia viatjar amb vaixell per tot el món. Però no ho podia aconseguir per una qüestió econòmica.
Un dia Amaal va arribar a casa i els havia assaltat un grup terrorista del seu país. Havien segrestat el seu germà més gran per anar a la guerra. Amaal es va despertar a la falda de sa mare i va pensar que tot era un malson però… no reconeixia aquell lloc tan estrany que trontollava cap als costats. Es va aixecar i va alçar la mirada per aquella estranya embarcació. Veia la seva ciutat cada vegada més petita i del’altre costat, un vaixell blau molt gran on deia OPEN ARMS. És el futur va pensar.