L’hospital

Louis Cassagnes Rotllan_3r C EA Segona Ensenyança d’Ordino
Hi havia un hospital que estava abandonat. Un metge va renovar l’hospital venent iPhone X robats. La policia perseguia el metge però ell va pujar al teulat de l’escola per escapar. Al teulat tenia armes amagades. La policia pujava per l’altre costat i el lladre va baixar pel costat per on havia pujat. Llavors va entrar a l’escola i va anar a secretaria a agafar les claus per entrar a les aules. Va encendre els projectors per despistar la policia i va deixar les portes de les aules obertes. Va anar a la cuina per agafar menjar i després va pujar al teulat del pati. Va saltar, va aterrar amb un paracaigudes i va fugir per sempre.

Tic-toc

Júlia Cases Campàs_3r C EA Segona Ensenyança d’Ordino
Feia hores que estava esperant a la recepció d’un banc asseguda en el fred terra de rajola. Tenia les mans morades i inflades, la cara pàl·lida com un paper i sentia un fort dolor a l’estómac. L’únic que sentia era el tic-toc del que semblava ser un rellotge que sonava prop seu. I en l’únic en què pensava era en les seves filles, en el seu home i en la situació en la qual es trobava. Estava trista, espantada i no sabia què fer. No es podia distingir res d’entre l’obscuritat, l’únic sentit del qual disposava era el de l’oïda. De sobte sentí que el tic-toc del rellotge s’accelerava i es produí un fort soroll. La bomba havia explotat.

I si la meva ment no torna a despertar…

Ezoe Alberola_3ème D LYCÉE COMTE DE FOIX

Negre, negre i obscur. Això era tot el que veia ficant-me al llit: obscuritat. No sabia si era un somni, si tot havia acabat per a mi. Però, sentia calma, la pau que podia assolir un ésser humà. El temps semblava que no passava, res no es movia, res no existia. De cop, com si la meva ànima sortís del meu cos, em vaig veure en l’obscuritat. Un cos inert, estava morta. Era com si el temps ja no passés, com si tot hagués desaparegut, només tenia un sentiment de llibertat. Però no, també tenia pell, òrgans… La meva mare sempre em deia que segur que els somnis tenen significat. Era un mer reflex de la realitat, o del que jo pressentia?

Patinets

Enric Godó_3ème D LYCÉE COMTE DE FOIX

Un matí vaig sortir per veure la Laia, vam quedar per anar a menjar al restaurant i després de menjar anar a comprar roba per a l’hivern. Dues hores després vam anar al parc a prendre alguna beguda perquè ens estàvem deshidratant ja que era un dia molt calorós. Aleshores, quan vam acabar de prendre una beguda, vam veure un nen amb el patinet elèctric que anava massa de pressa i semblava que no podia frenar, el noi va demanar ajuda i va caure al costat d’una font. Semblava que s’havia fet mal. Vam anar a veure com estava i ens el vam trobar estirat a terra, no sabíem si estava inconscient però no deia res. Però cinc minuts més tard…

Xarxes socials

Iker Cano Juarez_3r E EA SEGONA ENS. D’ENCAMP

Avui m’he descarregat una xarxa Instagram i m’hi he enganxat. Soc l’Alexandra, quan els meus pares em truquen sempre els dic “un moment”. Llavors comencen els retrets, suposo que el fet d’estar connectat d’alguna manera em separa de la gent que estimo. Tot sovint, anava al parc amb els amics però inconscientment els feia el buit perquè només estava pendent de l’aplicació. Arribava tard als llocs, perdia l’autobús i podia passar nits senceres sense dormir. El problema més gros va arribar quan els meus pares em van treure el mòbil. Què havia de fer? M’havien tret del meu món i vaig començar a veure que tenia un problema.

La realitat

Marco Anjelo Canlas Castañeda_3r D EA SEGONA ENS. D’ENCAMP

Casa meva és l’últim lloc on em ve de gust estar. Allà em trenco. Només puc sortir-me’n si no hi torno. De tant en tant, trigo encara més a tornar a casa. Estic més relaxat quan no hi soc. Ja no hi vull tornar. Prefereixo morir a fora que viure un altre minut a casa. Intento no pensar-hi, però tinc aquell lloc gravat al cervell. Aquell mal estar m’ha quedat gravat a la pell. L’únic que em fa passar l’estona són els amics. Amb ells oblido, per moments, que hauré de tornar-hi quan es pongui el sol.  Ric, corro i soc jo mateix. Quan tothom marxa, torno a la realitat. Sento un soroll que em treu del llit.

Les vacances

Ivo Garcia_3r Col·legi sagrada família

Un bon dia t’aixeques i penses que no tornaràs a veure la cara dels profes, que podràs anar a dormir quan vulguis, jugar i quedar amb els amics. Però tots sabem que això no és per sempre i intentem aprofitar cada segon. Estàs il·lusionat per anar a algun lloc de vacances amb els teus pares però saps que estaràs més temps a casa que en un altre lloc perquè els teus pares treballem i tots els teus amics encara estan fora del país. No tens altre remei que vaguejar tot el dia. I després d’estar dies i dies a casa els teus pares et diran que marxem. Anem a la platja però sols un dia. I sense que te n’adonis ja és hora de tornar a escola.

Nit de Reis terrorífica

Roger Fillet_3r Col·legi sagrada família

Era la Nit de Reis de fa uns anys, una nit màgica. El Marc, l’Ot i jo vam quedar a la plaça per veure passar les carrosses. Acabada la cavalcada, els meus amics i jo ens dirigíem cap a casa. Era una nit fosca i freda, al carrer no hi havia ningú. Estàvem sols i vam agafar la drecera de sempre per anar a casa, però una cosa estava a punt de passar. El Marc anava el primer, de cop i volta es va aturar. Va aparèixer una silueta alta i robusta al final del camí. Cridàrem molt fort i arrencàrem a córrer sense parar, fins arribar a casa. Les cames no ens tocaven a terra. Sempre ens quedarem amb el dubte d’a qui pertanyia aquella silueta.

La cangur

Noa Méndez_3r D EA segona ensenyança Santa Soloma

La Berta estava tranquil·la a casa fins que li va trucar en Joan, dient-li si podia cuidar els seus fills durant una setmana. Com que ella necessitava els diners va acceptar. En Joan i la Laura li van presentar els seus dos fills, una nena i un nen. Els pares dels nens se’n van anar a València, ella ja estava sola amb els fills de la parella. Aquell dia el nen va demanar d’anar al parc i després la nena va dir d’anar a prendre un gelat, la Berta va estar amb ells tota la tarda. Després van tornar cap a casa.  A casa els va fer el sopar i les postres. Al dia següent els germans més grans van decidir d’anar a un parc d’atraccions…

FC Barcelona

Xavier Martínez_3r D EA SEGONA ens. SANTA coloma

El FC Barcelona és el millor equip del món. Just aquest dia juga contra el Reial Madrid CF, el clàssic, la final de la Copa del Rei. Comença el partit, estic a casa del tiet. Just al començar el partit marca Ansu Fati al minut dos. Després del descans resulta que marca el Reial Madrid, exactament Vinicius després d’un rebot de Ter Stegen. S’acaba el partit. Anem a la pròrroga i als penals. Arriba el final de la segona part de la pròrroga, quan de cop apareix Lionel Messi marcant un increïble gol. Se’n van tots a celebrar-ho amb ell a un racó del camp. Lionel agafa la copa del rei amb tots els seus companys abraçant-lo al seu voltant.

Robatori

David Da Silva Pimenta _3ème G Lycée Comte de Foix

Estava tot planejat, només calia fer-ho. El Rigoberto era el cap del grup BAROW, que estava format per ell, el Marc i el Matías. Els tres van arribar al banc com havien previst. Al principi, l’atracament anava bé. Tenien els diners, només havien de fugir d’allí. Quan estaven sortint, va arribar la policia i va començar el tiroteig. El grup BAROW va respondre. Després de l’assalt van aconseguir fugir, però cinc persones van perdre la vida, entre elles una jubilada. El Rigoberto va anar a casa per donar la meitat del botí a la seva àvia. Quan hi va arribar, va veure una nota sobre la taula que deia: “He anat al banc, ara vinc.”

La fi de tot

Emma SANTURÉ _3ème G Lycée Comte de Foix

Diumenge era per a mi el millor dia de la setmana: el dia en què tots ens reuníem. Estava passant un bon moment amb la meva família quan, de cop, vam sentir un “BANG”. Tot seguit, es va apagar la llum… O era jo que ja no hi veia? Em vaig sentir molt lleuger, com si estigués en un núvol. Em vaig quedar inconscient. Quan vaig començar a veure quelcom, borrosament, vaig veure arbres cremats, muntanyes esquerdades i edificis en runa que aixecaven una pols que ofegava. De fet, no hi havia res més que restes, pols i un desert de morts. Estava sol, sol com mai havia estat fins aquell moment. Una bomba nuclear acabava d’explotar.

Travessar el pont

ALBA ISAL SÀNCHEZ_4t Col·legi sagrada familía

Diuen que va travessar el pont sense saber ni pensar què passaria després. Tenia l’esperança que si ho feia, tot aquell dolor desapareixeria, no volia res més, només deixar de sentir. Volia estar bé. També diuen que ho tenia tot pensat, fins a l’últim moment. Travessar el pont volia dir canviar-ho tot, també la seva manera de viure, i canviar fins i tot de continent. Feia temps que ho planejava, va arribar el dia, va agafar l’avió i va tenir molt temps per pensar. A vegades pensar no és bo, i ell va pensar massa… va pensar el que trobaria a faltar: la seva família, els pocs amics que tenia, la seva cultura, el seu país…

Els matins eterns

Ruben Monteiro_4t Col·legi sagrada familía

Cada dia és el mateix, sona el despertador i mira que jo estic a dos minuts del col·legi però no arribo. Crec que és més difícil per a algú que està en la mateixa situació que algú que ha d’agafar l’autobús. Per començar em desperto a les vuit, però soc incapaç, sembla que estigui enganxat al llit, hi ha unes cadenes que no em deixen aixecar. Però al final sempre has de fer un sacrifici. És cert que si no trigués tant a aixecar-me no hauria d’anar sempre corrent però, no soc jo, és el llit que no em deixa. Ja no puc escriure gaire més, us deixo que he de dormir una mica més que són dos quarts de nou. Adeu. Ostres que arribo tard!

On soc?

David Calvo Caparros _3r A EA 2A ENSENYANÇA D’ORDINO

Són les vuit del matí, surto de casa a comprar, em sento viu, ple, estic alegre. Però aquest moment de felicitat no ha durat gaire temps. De sobte un soroll esgarrifós i discontinu m’ha alertat que alguna cosa passava, les alarmes s’han activat, tinc por, no entenc què passa. Sento moviment al meu voltant, gent córrer, cridant. Què passa? Sento que aquest soroll discontinu cada vegada va més de pressa, i passa el mateix amb la meva por, que va a més, està augmentant i no sé quant temps més passaré així, l’únic que sé és que vull que acabi, n’estic fart. Sorolls estranys, veus, molt moviment… crec que ja ho entenc tot, m’estic morint.

L’ascenció

Pau Bover Izquierdo _3r A EA 2A ENSENYANÇA D’ORDINO

A les nou en punt del matí en Pol i els seus amics van pujar fins a Arinsal per fer l’ascensió al pic del Comapedrosa. Volien pujar fins al cim. Durant l’ascensió anaven fent ximpleries i fotografies. Van passar pel refugi i van parar un moment per descansar. Després d’una hora al refugi van acabar de fer l’ascensió fins al pic. Un cop al pic es van fer encara més fotos. Un amic d’en Pol, en Marc, va voler anar més enllà per fer la millor foto i es va apropar molt a un penya-segat. Va caure. Els amics, sorpresos, van baixar corrents i un cop a baix, mentre avisaven la policia, una veu coneguda els va parlar. Era en Marc, estava viu.

El final?

Ian Roca_3r A Col·legi Sant Ermengol
De sobte, va començar a tremolar el seient i em va despertar d’un somni profund, em vaig treure els taps de les orelles i vaig sentir crits i el nen del seient del darrere que plorava. Seguidament, mentre tot tremolava i de tant en tant algun moviment brusc espantava els passatgers, una noia ens va dir que mantinguéssim la calma, o això crec que vol dir “keep calm”. De sobte van caure unes màscares del sostre, ens van dir que ens les poséssim, ràpidament vaig assentir i me la vaig posar. Jo tenia molta por i no sabia què fer, vaig començar a plorar i vaig pensar en tot el que tenia. Des d’aleshores soc en un lloc que no sé què és.

L’alumna del fons

Ona Oriol Mallol_3r B Col·legi Sant Ermengol
Vaig arribar a classe i la vaig veure. Era una alumna molt estranya. Ningú mai va saber el perquè de les ferides, ni el perquè de la seva mirada, suposo que la gent s’ho imaginava. Però no s’esperaven la història real, l’abús que havia patit per part del seu propi pare. Un matí, ja no es va saber res més d’ella ni de la seva família. Després d’això, ja ningú la va recordar, o això és el que jo em pensava…
Benvinguts a la meva història, suposo que si estàs llegint això es perquè estic morta.

Un somni a la guerra

Arantxa Solano _3ème B LYCÉE COMTE DE FOIX
Veig el meu pare que em somriu i jo el miro molt confosa. Després miro per la finestra i veig la gent del carrer rient i els nens jugant. Quan sortim al carrer, tothom està content i alegre, com si la guerra mai no hagués existit. Corro cap a la meva amiga i jugo amb ella. De cop, sento una gran explosió i em desperto. Vull tornar a ser com era abans de viure tot aquest infern. Vull tornar a ser feliç amb els pares i els amics, i poder anar a l’escola. Em llevo d’un salt i vaig disparada a la cuina. Veig la mare al terra.  Corro cap a ella i una altra explosió fa que caigui, adolorida. Tanco els ulls per no obrir-los mai més.

Un cop a la il·lusió

Izan Roig _3ème B LYCÉE COMTE DE FOIX
Quan tenia 14 anys el que més agradava al Tom era anar amb moto amb el seu pare. Quan va fer 16 anys, el seu pare li va regalar una moto. Els primers anys de conducció li van anar molt bé: no va tenir cap accident, ni va cometre cap infracció. Un dia, va decidir anar a la muntanya sense avisar el seu pare. Va estar tota la tarda gaudint i fent el que més li agradava. Al final del dia, quan tornava a casa, el Tom va patir un accident frontal amb un turisme. Per sort no va ser res greu, només va ser un ensurt, però a partir d’aquell dia el Tom no va poder anar mai més amb moto. La seva il·lusió s’havia transformat en por.