Lliçó

Candela Bartolomé_ 3r A EA 2A Ensenyança de Santa Coloma
Una vegada hi havia l’Ona, la filla de l’alcalde. Ella era molt curiosa i ho volia saber tot, però no sabia guardar un secret.
–Què parlaves amb el governador?– va preguntar al seu pare.
–Col·locarem el gran rellotge demà, a les dotze, a la plaça, però és un secret, no ho pot saber ningú. L’Ona va prometre callar, però no ho va fer, així que l’endemà a les dotze era a la plaça amb les seves amigues. Quina va ser la sorpresa? Que allí no passava res. L’alcalde va voler donar una lliçó a l’Ona. Va ser dura perquè les seves amigues se’n reien i durant molts anys, però, això sí, li va servir per saber callar a temps.

Un ambient de somni

Hugo Queirós_ 3r A EA 2A Ensenyança de Santa Coloma
Sentia l’ambient del camp i com tota la gent cridava: “Hugo, xuta!”, com els seus companys de l’equip li deien: “Vinga, Hugo!” El tacte de la increïble pilota, el magnífic camp de futbol, la brisa del vent que el feia sentir viu. Sentia a tot el cos les gotes de pluja que queien. Les seves cames, ja esgotades de tant córrer, havien de marcar el gol de la victòria. La victòria del tan esperat Mundial. Podia passar a ser l’heroi del país. Quan va arribar a la porteria contrària, va xutar la pilota. Va sentir el soroll de la pilota en moviment quan… De sobte, es va despertar al llit de l’hospital després d’haver somniat el seu somni.