El principi de la saga

Enric Bregolat Martellotto_4t B Col·legi Anna Maria Janer
En el mateix instant que vaig trucar a la porta vaig fer un pas que em va portar a un passadís amagat, vaig trobar una mena de dispositiu de canell on hi sortia escrit “Prototype0.0”, i, just al costat, una mena de carta escrita en anglès.
Uns dies després, mentre acabava els deures de llatí, l’aparell es va enlluernar i va aparèixer un forat al terra, en el qual vaig caure. Per un moment, vaig pensar que estava caient al buit i que tot s’acabava. Vaig aparèixer en una mena de cova, plena d’uniformes estranys i de més dispositius amb una mena d’insígnia gravada. Semblava la cambra secreta d’un superheroi. Semblava tret d’un còmic.

Ales

Arnau Canut Cascalló_4rt B Col·legi Anna Maria Janer
Va marxar. Jo no li vaig donar gaire importància. Però va marxar. No havia imaginat els dies sense ell. Ni tampoc la manera com ho va fer. Va marxar. El coneixia des de petit. La nostra amistat era estranya, però forta. M’ajudava, em feia riure, era dolç, no obstant, de vegades era molt distant. Va marxar. Mai havia pensat que fos tan important per a mi. Va marxar. Solia passar desapercebut entre la multitud, però sempre causant una bona impressió. Va marxar. Ara ja fa més de sis mesos que no en sé res d’ell. D’una manera o altra, el trobo molt a faltar. Avui puc dir amb certesa i gratitud, que no va marxar mai, sinó que va VOLAR.