Mare t’estimo

Filipe Gonçalves _3ème A LYCÉE COMTE DE FOIX

L’amor d’una mare és únic, et fa sentir especial; les seves abraçades, els seus petons, els seus consells, i totes aquestes petites coses fan que sigui com sóc.
Mare et dec la vida, ets i seràs la persona més important per mi, i això t’ho agraeixo moltíssim. Què serà de mi quan tu no hi siguis? per sort tinc i tindré tots aquests records de la nostra vida i estaràs sempre al meu record. Mai oblidaré tot el que has fet per mi i t’ho vull agrair amb aquest microrelat. Felicitats a totes les mares del món que es troben soles en aquesta tasca tan especial!
T’estimo mare!

Un adéu inesperat

Diego Albino _3ème A LYCÉE COMTE DE FOIX

Mai oblidaré aquell divendres 21 de febrer del 2007, quan vaig perdre una part de mi.
Aquell matí quan em van venir a buscar a l’escola per anar cap a casa, un munt de dubtes em va turmentar, el camí cap a casa se’m va fer llarguíssim.
De cop i volta la presència dels meus oncles de França, i la meva mare destrossada, em van fer reaccionar; alguna notícia important estava a punt de canviar el rumb de la meva vida. A partir d’aquell moment vaig sentir un canvi profund i una tristesa intensa.
Mai oblidaré els moments viscuts al teu costat, vas ser extraordinari.
T’estimo pare.

‘Carpe diem’

Laia Collelldemont_1r bat científic i tecnològic C
ESCOLA ANDORRANA DE BATXILLERAT
Corre, fas tard. Aquestes han estat les paraules que m’han anunciat que un nou dia ha començat. Ahir vaig estar vivint al límit, això sí, sempre amb seny. Res ni ningú m’ho va impedir, millor dit, jo no ho vaig permetre. Per això recordeu que en aquesta vida hem vingut a ser feliços. És més, tot depèn de tu mateix, de la teva voluntat. Deixa de donar voltes a les coses que realment no tenen  importància i VIU. Il·lusiona’t, comparteix, realitza, inspira’t, escolta el teu cor. Em pregunto, quan va ser l’últim cop que vas fer alguna cosa per primer cop? Mira’t al mirall i pensa com pots arribar a aquest estat de felicitat. Estima’t.

Sensacions

Vinyet Grifoll Loncà_1r bat científic i tecnològic C

ESCOLA ANDORRANA DE BATXILLERAT

6.30 h. Comença la rutina. Esmorzo, em vesteixo, agafo l’autobús i arribo a l’escola. Vuit hores després arribo a casa, em poso les vambes i surto al car­rer. Tot desapareix. Només la sensació dels meus peus tocant el terra, la cremor a les cames i la necessitat de parar a respirar; fa fred i de la meva boca surten tots els problemes en forma d’alè glaçat. Gambada rere gambada recorro desafiant els car­rers glaçats. Fa estona que ha començat a ploure però segueixo corrent. Res importa llevat de la sensació de llibertat. Tinc les mans entumides i les cames em tremolen. El pes de la rutina recau sobre mi i tot torna a la normalitat.

La meva ànima

Samir El Massaoudi _TSA LYCÉE COMTE DE FOIX

Aquella nit jo no dormia, no podia dormir, mai no dormia bé. Però aquella nit no vaig dormir. No era la primera vegada que em passava i sempre que la son no arribava a envair-me, em posava a pensar. Aquell pensament sempre tornava, nit rere nit, era com un malson. Tot va començar quan ho vaig veure, no hauria d’haver obert aquella porta, no hauria d’haver seguit aquella noia… Però era tan misteriosa… No parlava mai amb ningú ni s’acostava mai a ningú. Potser és per això que ho va fer, potser és per això que em va ensenyar el seu jo. Des d’aquell dia no paro de pensar-hi i cada nit
que passa, perdo un tros de la meva ànima…

Al cim

Mireia Kohler _TSA LYCÉE COMTE DE FOIX

Miro al meu voltant i hi veig neu, arbres, muntanyes… i un cel enorme que em crida, com si em prometés el meu núvol. Els camins es fan llargs i l’hivern, pesat. La presència del fred hostil, adorm el bosc. Ningú gosa plantar-li cara. Però jo…, jo sí. Decideixo despertar-me i enfrontar-me als meus límits, per estar cada vegada més lliure i a prop del cel i dels seus ecos. Segueixo caminant sense aturar-me, per no refredar els meus músculs. Vull arribar al cim i contemplar de més a prop aquest cel. Un cop allà, el vent acaricia el meu rostre. Per fi puc gaudir de les vistes i sentir-me més gran i fort, per ser més digne del cel.

While he SHOULD be more sympathetic

While he SHOULD be more sympathetic to the feelings of others, he wasn’t raised that way. His way of handling it is to put up a wall. Some people don’t have the same depth of feelings as others. This leaves us with the crowd favorites: Asus’ Eee PC 1000H and Acer’s Aspire One. Our editors have already sung the praises of the Eee PC 1000H as being one of the most well rounded netbooks on the market, but if you’re willing to compromise for a lower price tag, the Acer Aspire One is a dandy alternative. Though it has a smaller display and keyboard than the 1000H, the Aspire One’s attractive, well rounded design has made it a solid alternative to cheaper Eee PCs.

Pho Viet Nam, https://www.cheapjerseyschinapop.com/ 3636 Upton Ave., Toledo, is one of the city’s hidden culinary gems. It specializes in the flavorful, noodle rich soup pho (pronounced fuh) endemic to Vietnam. The portions are generous and hot here, with protein add ons that range from steak and seafood to pork and tofu.

Airport officials announced Discount Baseball Jerseys the flights Friday, saying they’ll start June 2. And the fares entered the airline’s reservation system on Sunday, surprising many with how spendy they appeared to be. A check of the online reservation system that day found the RDM PHX round trip flight costs ranging from $777 to $1,202 for a three day visit in early June..

The opioid trade has always been about huge profits and enslavement to a drug. That was true with the British East India Company in 19th century China. It’s true of pharmaceutical companies, and it’s true of drug dealers. “A lot of the regular touristy areas are hurting. Vegas is down 10 to 12 percent from their numbers over last year, so they are really struggling. They’ve lost a lot of convention business, a lot of stuff they counted on.

Wall Street. Sessions available for grades K 6 include Brains in Motion, grades 3 6, June 26 29: tennis basics in the mornings, STEM challenges in the afternoons; Art Around the World, grades K 3, July 10 13, featuring sculpting, painting, drawing, jewelry making and more; LEGO Mars Mission, grades 3 6, July 17 20, build and program an EV3 robot to perform missions on the Red Planet!; Culture and Cuisine Around the World, grades 2 6, July 24 27, travel the virtual world to explore cultures and discover cooking projects. Topics include archaeology, theater, Summer Olympics, American Heroes, plus field trips and community projects, $815/month, Research shows that students maintain academic progress in a year round school.

Des-som

Angela Rocha _1r Secretariat Multilingüe (SML) C. DE FORMACIÓ PROFESSIONAL
Intento fer memòria de què faig aquí i no puc. Els paisatges van i vénen i de cop estic de peu en una habitació i el veig. Està assegut a terra amb una ampolla d’alcohol a mà dreta i una fulla a mà esquerra; la mira durant un temps que em sembla etern i l’apropa al seu braç. No! M’apropo i caic de genolls davant seu. No ho facis, li demano. Però no em veu, i crido mentre s’obre les venes i somriu mentre plora. Intento parar-lo però m’adono que el meu braç també sagna, allà on ell s’ha tallat, jo també sagno. Gemega un petit –ho sento, i continua plorant mentre la sang brolla de les seves ferides i taca el terra. No vam ser ni serem.

Plenitud

Emily Cerviño _1r Secretariat Multilingüe (SML) C. DE FORMACIÓ PROFESSIONAL

Mai t’has sentit ofegat? Mai t’has proposat deixar-ho tot? Mai has volgut tancar els ulls i no tornar a obrir-los? Mai t’has sentit apartat del món, com un escorpí al mig del desert? Quantes vegades has sentit que no eres ningú? I ara diga’m, quantes persones t’han donat la mà per ajudar-te, quantes persones t’han fet somiar, i després d’aquest somni has tingut una raó per llevar-te, quantes persones t’han fet sentir que el món era teu…  La vida és rebre bons moments i desil·lusions però l’únic important és conservar les persones amb qui compartir-los. Les batalles contra els sentiments seran les úniques que no podem guanyar sols.

Un gol molt important

Sergi Suárez _4rt B EA 2A ENSENYANÇA ENCAMP

El meu equip i jo estàvem a l’últim partit de lliga, el que decidiria el campió. Quan vam començar el partit, tots estàvem neguitosos. Al minut quinze de la primera part ens van marcar el primer gol i, arran d’aquest, ja no teníem tanta confiança en nosaltres mateixos. L’entrenador, al descans de la primera part, ens va donar molts ànims i, només començar la primera part, vam marcar l’u a u. Però, una altra vegada, només van passar cinc minuts ens van marcar el dos a u i, quan quedaven dos minuts i mig, vaig marcar el dos a dos. Després d’una altra xerrada de l’entrenador, vam sortir al camp a jugar els penals que decidirien el guanyador.

No t’estima…

Marina García _4rt B EA 2A ENSENYANÇA ENCAMP

Era fosc, tenia por, vaig sentir un soroll horrible de crits, una veu aguda… de noia. Cada cop s’apropava més a mi. Era estrany: no veia ningú. Quan me’n vaig adonar, vaig veure una noia a terra plorant, amb marques pertot arreu. El primer que vaig dir-li va ser: “Si et pega, no t’estima…”. De sobte, em va sobresaltar una sensació diferent de dins meu: mal de panxa, un pes al pit… no sabia què em passava. Li vaig contestar que mai es deixés tocar per ningú i vaig anar a buscar qui li havia fet allò. Ell, des de la distància, em va contestar: “Si no la pego, no l’estimo.” Em vaig quedar bocabadada: com era possible que algú digues coses així?

La solitud d’una persona

Noelia Garcia _2n. Bac Pro GA LYCÉE COMTE DE FOIX
Imagineu només per un instant que sou algú que ningú no vol, que ningú no estima. Imagineu com es deu sentir la persona que va sempre sola, i que al seu voltant, veu tot de grups de persones i després es mira a si mateix i es veu completament sol. Algú que tot­hom mira amb mala cara, que veu gent que parla d’ell i que es riu de la seva solitud. Algú que no té amb qui desfogar-se, no té a qui explicar els seus problemes ni qui l’ajudi.
Penseu per un instant en les conseqüències que té el fet de deixar algú així. Hi ha moltes persones que acaben per no tenir ganes de sortir al car­rer ni de viure i acaben suïcidant-se.

Papallones

Leslie Enríquez _2n Bac Pro GA LYCÉE COMTE DE FOIX
Qui m’havia de dir que tornaria a pujar a un escenari després de cinc anys?
Em vaig adonar que necessitava sentir aquella pressió, necessitava saber si aquell era el meu món.
Sentia que necessitava ballar com quan era petita, sentir la veu dolça que m’impulsava a treure-ho tot de mi, la fúria, els sentiments, i a vegades la rancúnia que em portava a fer-ho pagar a la gent que més estimo. Ja fa un any que vaig decidir tornar a perseguir el meu somni, encara he de treballar molt, però ara sí que em sento realitzada, torno a sentir aquelles papallones a l’estómac, com quan era petita, em sento feliç. No vull que això s’acabi mai.

Els contes capgirats

Sara Ripoll _1ère STMG LYCÉE COMTE DE FOIX
Arriba un dia que ens adonem que les coses no són com aparenten, o com ens les expliquen. Els contes i els prínceps blaus han fet treballar la nostra imaginació, però ara els fets poden més que les il·lusions. Les relacions actualment són més difícils, ja que ningú s’agafa el temps per enamorar-se. Les converses es converteixen en textos, els arguments en trucades; els sentiments es tornen artificials, indirectes, i sembla que han de ser obligatoris. La paraula amor s’utilitza massa i fora de context, i la inseguretat s’ha tornat el sentiment dominant. La gelosia és un hàbit, l’engany es presenta com un accident, i ferir és natural.

Jet lag sense Jet

Gad Tcha-Tokey_1ère STMG LYCÉE COMTE DE FOIX
Acabo d’arribar a classe, són les 11.30, una mica tard, però no me’n penedeixo. Fa una setmana que em passa i no hi trobo solucions; de fet, ni les busco, estic bé. Aquest jet lag sense jet és degut a un deixar-se anar total. Va molt bé per a la salut, però no és tan bo per a la vida en societat. Un deixar-se anar diví: no fas gran cosa, no et preocupes de res, ni de la teva existència. És una mica com deixar que el teu instint animal funcioni sol. Però m’ha convocat el director i m’ha explicat que no puc continuar així, que he de tornar a una vida “normal”. És un dilema, però encara tinc temps per decidir. De moment, em deixo anar…

A conventional

ketchikan station recreates radio play

Fueled by the full force of the Department of Justice. The NTSB tows the mangled train from the Hoboken tracks. And the community mourns a young mother killed in the avalanche of concrete. Carbon monoxide affects the body by attaching to the hemoglobin in our red blood cells. That prevents oxygen from attaching. So when we breathe in cheap jerseys from china too much carbon monoxide, we prevent our body from receiving fresh oxygen.

The dispatcher reassures him crews are on the way. In January, EMS crews responded to an average of 22 overdose calls a day 33% more than this time last year. The situation appears to be worsening. That the law, he said. A long time, airlines United, in particular have bullied us. We want respect and we want dignity.

We have definitive results for viral vs. Bacterial, which is amazing technology,” St. Charles Immunology Supervisor Sharon Reams said Tuesday.. My Hancock College sweetheart had dumped me for another guy, her fianc Confused? So was I. Mom always offered soothing homespun advice. Her favorite tip came from the Bible, “Blessed are the meek for they shall inherit the earth.” I took it to be a consolation prize, Neosporin for the soul.

Years ago, I retired the topic of gas prices from my daily editorials. How many different ways could I possibly spin man jacking up the gas prices three days before a long weekend? But I bringing the topic out of retirement for a reason I never thought I have to address. You see it on Facebook, you read it in the headlines, you hear your buddies bragging about it. What is it, 70.9 right now? I got a weird guilty feeling when I jump to the pump these days. My bank card likes it but I know we going to pay for it. We all know we going pay for it.

The problem with Christian church websites is that they are often designed by somebody who has no idea how to make a really terrific site and it is even more often that they do not recognize how to get the site into seek engines. This is why Christian church websites may price a little bit. They ought never be made for free by someone who has little experience.

A conventional non synthetic oil and filter wholesale jerseys change costs $39.99 and includes up to five litres of oil (this amount will suffice for most passenger cars and mid size or smaller SUVs. They also offer a high mileage vehicle oil blend for $49.99 to $51.99 and two varieties of full synthetic oil packages: Quaker State brand bulk for $64.99 and bottled brands such as Castrol for $74.99. Their eco fee is an extra $2.99 and optional top ups cost $4.99.

‘Bullying’

Sara El Guenaouni_T STMG LYCÉE COMTE DE FOIX
De bon matí vaig connectar-me al Facebook i vaig veure un vídeo que de fet era un test sobre la reacció de la gent davant d’un noi pegant-ne a un altre per no haver-li fet els deures. La gent s’ho mirava indiferent. El més graciós de tot això és que un cop acabat el vídeo, el vaig voler compartir per transmetre el sentiment indignat que havia sentit en veure’l. En connectar-me de nou, quina decepció! Tres-centes persones compartien una imatge d’una noia retocada a la perfecció, molt lleugera de roba! Què ha passat? No ho sé. Tan sols sé que no veiem el que hem de veure… naixem ignorants i morirem ignorants…

La vida d’estudiant

JOAN RECASENS _TSB LYCÉE COMTE DE FOIX
Em veia estudiant any rere any, estudiant per l’examen final… M’imaginava pagant el lloguer, viatjant de França a Andorra perquè no m’acostumava a viure sol. De cop em trobo buscant pisos, universitats i fent un paperam inacabable. El vertader BAC s’apropa i el temps passa volant sense preocupar-me de les setmanes de vacances; estudiar, estudiar… I ara angoixat somio que no tinc ni BAC ni visc a França i que encara em queden dies per escriure els 640 caràcters.
Llavors, no hauria pensat mai que s’hauria acabat d’aquesta manera, rebent un diploma ben merescut.

Decebuda

Alba Cañabate _3r A COL·LEGI ANNA MARIA JANER

La pilota va caure sobre aquell camp humit. Sentia com els crits del públic m’animaven càlidament. Anàvem perdent, però no m’importava. Havia deixat tot el meu esforç i suor sobre aquell magnífic estadi. Faltaven exactament 5 minuts perquè el soroll del xiulet de l’àrbitre esclatés en la meva oïda. Els ulls de la portera m’intimidaven, sentia els batecs del meu cor a tota velocitat. Llavors, gràcies a la meva companya, que em va passar la pilota en un error de la defensa, vaig arribar a la porteria, vaig xutar la pilota i la portera la va aturar sense pietat. Vaig abaixar la mirada. Estava esgotada. Em vaig sentir derrotada.

Els menairons

Martí Escoriza _3r A COL·LEGI ANNA MARIA JANER

Estava sorprès. Mai havia vist cap menairó. Eren criatures increïbles: petites, lluminoses i molt veloces. Me’ls vaig trobar en una excursió que vam fer amb el col·legi. Se’m van presentar com en una pedra brillant que feia pampallugues, i que quan em quedava tot sol feia una llum molt més intensa i és movia una mica. Al principi, em vaig espantar. Em vaig separar unes quantes passes, però al veure que no passava res m’hi vaig apropar i aleshores ho vaig veure. Un llumet resplendent que sortia de la pedra. Un menairó! No donava crèdit als meus ulls. La llegenda era certa! Un segon després, en sortiren molts més i jo no sabia què fer.