Medusa

Roger Subirà_4t C INSTITUT ESPANYOL

En un poble de la Grècia antiga, una dona molt presumida enamorava tots els homes només amb una mirada. Zeus, enfadat, va baixar decidit a prendre-li la bellesa, canviant-li el cabell per serps i fent-li un malefici, que convertís tots els homes que la miressin en pedra. Ella es va tornar malvada; petrificà tots els homes. El poble l’anomenava “Medusa”. Un bon dia aparegué un soldat valent que va decapitar-la abans que els seus ulls el trobessin. El soldat ficà el cap en un sac i l’oferí a Zeus. Ell, agraït, el va obrir i els ulls de la Medusa el van petrificar. El soldat demostrà que el poder en males mans porta la destrucció.

Ell

Guilhermina Duarte_4t C INSTITUT ESPANYOL

Tot comença un dia inesperat, mai no t’ho hauries imaginat. De sobte cada vegada que el veus, cada vegada que passa pel teu costat, sents esgarrifances. Cada vegada que et mira, amb aquells ulls que ho diuen tot, perds la resta del món de vista. I, a vegades, al cap d’un temps, sense saber per què, tot torna a canviar. Per què? Perquè ell ja no és ell, o no s’assembla a l’ell que vas conèixer.
Aleshores te n’adones que no pots continuar endavant. Et demanes com t’has pogut enamorar d’ell, com t’ha pogut passar una cosa així. I prens la decisió de trencar i ho fas. Tot i així te n’adones que tu tampoc ets la mateixa, t’ha canviat.