És de nit

Carlos Puente_4t A EA SEGONA ENSENYANÇA SANTA COLOMA

És de nit o bé de dia, no ho sé distingir. Tot és de colors diferents, i ara de cop de color blanc. Tot al meu voltant és diferent, rar. Les formes que m’envolten, tot allò que els meus ulls veuen es difumina, tot es barreja entre si fent així un entorn paradisíac ple de colors. Sembla que em trobi en un somni, em pessigo la pell i ho descarto. Penso en tot allò que m’he ficat al cos que fa que em senti tan bé. Tot al meu voltant és idíl·lic, però de cop aquesta meravella comença a esvair-se, a canviar cap a pitjor. Començo a veure-ho tot borrós, negre, em fa molt mal el cap, m’estic marejant. Caic a terra, perdo el coneixement.

Un home ordinari

Ot Mayoral_4t A EA SEGONA ENSENYANÇA SANTA COLOMA

L’home pedalejava tranquil·lament mentre una lleugera brisa li acariciava l’americana i n’ondulava les puntes, causant una falsa sensació de velocitat. Qualsevol que l’hagués vist pel   carrer hauria pogut deduir que es tractava d’un home de negocis més, amb una gran casa als afores de la ciutat i una llarga hipoteca, on vivien ell i la seva dona, que passava el temps llegint novel·les eròtiques sense sentit, i el seu fill adolescent, amb una mentalitat independent, que comprava marihuana al camell de la cantonada sense que els seus pares ho sabessin. Però no, aquell home no era res de tot això. Aquell home era diferent.

Memòries

Laia Moles_2nde A/B LYCÉE COMTE DE FOIX

Aquesta és la història de quatre noies inseparables, o això pensaven. La Berta, la Chris, l’Iris i l’Ester eren amigues des dels tres anys. L’estiu passat van decidir fer un viatge totes juntes a Dublín. Havia de ser la bomba però les coses es van complicar. Van decidir sortir de festa per celebrar l’aniversari de l’Iris. Camí cap a casa van tenir un accident. La Berta, que era la que portava el cotxe, tenia ferides greus però no tant com les seves amigues. Aquell dia la Chris, l’Iris i l’Ester van morir a l’acte. Ara la Berta està en un centre psiquiàtric i els metges no creuen que pugui sortir-se’n mai més.

Una notícia inesperada

Umar Martínez_2nde A/B LYCÉE COMTE DE FOIX

Càncer, això és el que té el meu cosí. A l’estiu estava perfecte ja que podia moure el seu braç, després de tanta quimioteràpia. La mare em va dir de sobte, una nit d’hivern, que la tieta havia trucat plorant. Hauria de veure el meu cosí sense braç ni espatlla però es trobava bé moralment. Aquelles paraules em van marcar. Però, ara, el càncer li està afectant els pulmons. El Raúl era el germà gran que mai havia tingut. L’hora de veure’l havia arribat i no sabia com reaccionar. Em deia –no ploris davant d’ell– però m’era impossible i ho hauria d’assumir. De sobte, em vaig girar i estava allà caminant amb la seva xicota.

Ella

Samanta Pinto_BTS-B LYCÉE COMTE DE FOIX

Aquest matí quan m’he aixecat havia rebut un missatge i no volia veure el que hi posava. No sabia pas de qui era encara que ja m’ho imaginava. La veritat és que tampoc tenia coratge d’obrir-lo. Aquests darrers dies les coses no anaven bé amb ella. Estava delicada i la meva por era la de perdre-la ara, de quedar-me sola. No sabia com reaccionar. En aquell moment em passaven mil i un pensaments pel cap. Recordava com si fos avui aquell setembre de fa 4 anys. El moment havia arribat. Amb els ulls plorosos, vaig agafar el mòbil i… de sobte em vaig despertar. No era sinó un malson i ella encara estava viva.

L’èxit dels estudis

Jennifer Puig_BTS-B LYCÉE COMTE DE FOIX

El jove ha d’enfrontar-se als exàmens. Milers d’alumnes se submergeixen en els llibres i apunts, fan vida a les biblioteques i entren en un peculiar estat d’ànim, paralitzen la vida social i només poden pensar en l’examen següent. Superar les proves és imprescindible, anar ben preparat, és necessari però també ho és mantenir la calma. Qui més qui menys es posa nerviós davant d’un examen, però hi ha fórmules per controlar l’ansietat del moment. Sempre s’ha d’estar concentrat en la prova que toca en aquell moment, perquè surti el millor possible. L’important és que després, veus que tot l’esforç que has fet, ha valgut la pena.

Memòria romàntica?

LAURIE-ANNE PARANT_Tle SB LYCÉE COMTE DE FOIX

Avui no ha parat de ploure. He mirat el seu retrat tot el dia. Era molt maca amb els seus ulls blaus i els seus cabells rossos… Me’n recordo com si fos ahir : el seu somriure era com el meu sol, les seves expressions tan commovedores m’emocionaven. Fa temps… molt temps… uns deu anys pot ser? Però avui, l’he traït: al sofà de casa hi ha la Teresa que està dormint. Perdona’m Elena… Vas quedar-te uns anys compartint la meva vida, abans de morir… Ella no tindrà aquest privilegi. Vas ser la meva primera víctima i ningú no tindrà mai la teva mirada, les teves llàgrimes durant l’estrangulació última…

Vida tranquil·la? Noooo…

Bruno de Azebedo_Tle SB LYCÉE COMTE DE FOIX

Molt sovint es diu que la vida de l’alumne és una vida tranquil·la… però la veritat és que és una vida molt dura. És una lluita constant amb si mateix…  Cada individu busca tenir les màximes possibilitats per arribar a fer la carrera dels seus somnis. Però a vegades aquests somnis es veuen truncats per obstacles, dia a dia, tan simples i petits com el simple fet de saber organitzar el temps, fer els treballs amb antelació o dormir les hores suficients per poder arribar a l’escola el matí següent amb prou energia per aguantar una jornada de nou hores de classe… sabent que després, arribant a casa, la feina encara no ha acabat.

This should be used as a catalyst to keep

This should be used as a catalyst to keep momentum going. Once the anger and animosity are put aside, you realize we share a lot of their concerns. We need common ground to stand on. But when Gillette launched the razor in India, the reaction was different. Executives were baffled about why the razor flopped until they traveled to India and observed men using a cup of water to shave. All the MIT students had running water.

Carrie, your fucking retarded. We as humans are NOT supposed to consume bovine milk. We as human beings cannot digest it properly and cow milk can actually be detrimental to our development leading to diseases like Asthma http://www.cheapjerseysme.com/ and radical cancer cell growth.

Then, he went home and announced that they were selling the Indiana farm and moving to Indian Territory. In Mounds, he purchased a hotel and livery and made a decent living for the next few years. Then, something happened that would dramatically change his fortunes along with almost everyone else in that section of the Creek Nation..

But, unfortunately, it was too big Wholesale hockey Jerseys for the building. So, of all things, he knocked out the walls, raised the roof, and rebuilt his home around the cross. When you hear Jesus’ call to radical discipleship, will you decide to knock down the walls and rebuild your life around the cross? Jesus said, “If anyone wants to become my follower, let him deny himself and take up his cross and follow me.”.

There’s no stage, and although there’s enough space for dancing in the front and back rooms, it doesn’t seem like the place to do so. Most people sat at the bar or a table. It was covered in burgundy wallpaper with a leafy design, accented by chipped, light yellow paint that covers the stall door and the woodwork.

The main point is that we must keep trending in the right direction, even if the magnitude of change is smaller. It time that the emphasis on economic growth moves away from central bank policy and more toward old fashioned business investment, both public and private. That in turn should keep momentum in the jobs market and pump more money into the economy where it does the most good in the hands of American consumers..

Every trip on two wheels is money in the bank and good exercise, too.The sudden run up in gasoline prices may be a good thing in a perverse way, landing conservation on our radar screens in a way that never would have happened if prices had crept up gradually. Now the key to coping is to make little changes that become habit and to keep doing them once pump prices are out of the headlines. And, perhaps, to look a little more closely at the EPA numbers the next time you go car shopping.

El cervell, animal indomable

QUIM GRAS_3r C
ESC. AND. SEG. ENS. SANTA COLOMA
El cos humà, una màquina perfecta diuen alguns, quan encara no en saben ni la meitat. I és que en el nostre cos un malfactor habita amb ganes de fer-nos la guitza en el moment menys indicat. El pes de la nostra ment descansa en ell, amb capacitat de fer-nos equivocar en el moment crucial. Ell sempre ens empipa durant el dia, fins a la nit, i amb preocupacions i males passades ens deixa exhaurits. Molts cops ens pensem poder-lo dominar amb total facilitat però en realitat ben capficats i perduts estem en el cap. Amb total sigil·la ell ens manipula dia a dia.

Un ball

SERGIO FAMILIAR I CRISTINA FERREIA_3r C
ESC. AND. SEG. ENS. SANTA COLOMA
Aquesta podria ser la típica història d’un noi de 18 anys que un dia qualsevol decideix sortir amb els amics i es troba amb la noia que sempre havia desitjat. Ella, però, no mostrava cap interès per ell. Amb el valor que li van donar les copes d’alcohol la va convidar a ballar. Ella va acceptar. Dues cançons, després li va dir que marxava un moment al lavabo. Ja no va tornar. Al cap de dos mesos es va assabentar que la noia havia mort penjada d’una corda. Al costat del cadàver una nota que deia: en Joan em va violar i no puc continuar amb l’embaràs.
Després de sortir de la presó cada dia li portava flors.

789

Pau Macià_1r Batx. Científic EA BATXILLERAT

Fa uns dies que em passa pel cap una idea estranya, una mica surrealista. Fa aproximadament una setmana, en acabar les classes, que vaig anar al meu armariet a descarregar els llibres que no necessitava. Quan anava a introduir els números per introduir el meu codi, vaig quedar-me bocabadat en veure que ja estava posat. “Que estrany, juraria que no me l’he deixat pas obert.” No vaig donar-hi més voltes perquè no em faltava res però… l’angoixa va anar augmentant en veure que aquest fet s’anava repetint dia rere dia…

Més que un paisatge

Judith Álvarez_1r Batx. Científic EA BATXILLERAT

Estic pujant per una muntanya amb dos companys més. Em sento molt cansada, com si el cor em sortís per la boca i les cames em fessin figa. Hem arribat i les vistes són meravelloses, les muntanyes formen unes valls espectaculars i en elles es pot veure una ciutat construïda al voltant d’un riu. Aquí dalt sento un sentiment de tranquil·litat i pau enormes. Aquestes vistes són més que un paisatge: Andorra; el país dels Pirineus, el meu país!

“Wampanoag”

Cristian Revert _4t C INSTITUT ESPANYOL

La nit havia estat plàcida, però freda, amb somnis encoratjadors que em portaven a veure amb claredat que tot era possible. Vaig desar amb cura la pell amb què m’havia abrigat a la nit i vaig sortir amb decisió del tipi. Mentre corria anava recordant la visió del somni on un home no podia moure les cames. La sensació de poder córrer em feia intuir que jo era aquell home. De sobte, vaig sentir a la llunyania la remor dels càntics de la meva tribu. Em vaig aturar, i de genolls, el meu cor es va encendre en l’amor que sentia per la terra. L’home dels somnis tornava a alçar-se.

“Un somni increïble”

André Fabio _4t C INSTITUT ESPANYOL

El  meravellós viatge que li havien promès va començar la nit que l’avi agafà el llibre i començà a llegir-lo al seu nét. Mentre bastia paraules amb la seva veu ronca de marí vell, Lluís es va capbussar en la història. Es va imaginar el malvat pirata del garfi, amb un sol ull, disparant tres-cents canons per banda sobre el navili anglès, mentre la boira l’envoltava per conduir-lo al castell dels somnis. Es va despertar a mitjanit, espantat i cridant. Encara quedaven restes de pólvora al pijama i duia un lloro a l’espatlla, que no parava de repetir: –mare!, mare!

Records d’estiu

Carlota Campos_4t B COL·LEGI SANT ERMENGOL

Encara recordo quan, immersa en la meva música, estava estirada damunt la sorra de la platja. No tenia cap preocupació. Ningú ni res passava pel meu cap.
Puc sentir, a hores d’ara, sis mesos després, com el sol penetrava lentament i càlidament sobre la meva pell. Puc sentir els riures d’alegria que llançaven feliçment els nens que jugaven amb la sor­ra. També, encara, puc sentir la meva mare dient-me a cada minut que no oblidés posar-me la crema solar, l’única obligació que tenia.
Però el més especial de tot va ser quan, en aixecar-me de la tovallola per anar a remullar-me una mica dins l’aigua cristal·lina, et vaig veure…

Victòria

Laia Moliné_4t B COL·LEGI SANT ERMENGOL

Tot és possible! Això diuen… Però, jo em demano, de veritat tot és possible, així, sense esforç? No és cert… Si no persegueixes i lluites per allò que vols aconseguir, si no hi creus i no fas que es faci realitat… Ho sento molt petit, però, si no ho fas així… res és possible. Sé que aconseguir aquest somni, aconseguir que sigui possible, és difícil, però, no és millor poder dir “ho he aconseguit”? Poder dir que has aconseguit, que aquell somni que un dia va entrar a la teva ment i va ocupar el lloc de “coses per fer” l’has fet realitat. I gaudir d’aquest moment, anomenat victòria.

A great legacy

kerry’s control wins the day against tyrone in killarney

However, wholesale fashion being very presentable for daily people’s use is the best advantage of getting wholesale clothing. Buying cheap clothing may not have the best quality as well as lack the good design that will make people look their best, has been a common notion. Nowadays, getting high fashioned clothing at the best price has been cheap jerseys from china made possible for people by the suppliers.

There are areas to have picnics, grills, ramadas, and even sports fields and courts. The Sahuaro Ranch Park group picnic area is able to be reserved and contains nine covered ramadas, each with nine tables that seat eight people each. The total capacity for all the ramadas is 648 people so there is plenty of room for your entire party.

Range. It is called “profiteering” and it is illegal as hell. Supreme Court? Three weeks ago, they passed a law that bars you and I from being able to address the Court on our own behalves. The Gulf Shores High School marching band and the Orange Beach pirate ship were the next two of 50 total entries in the parade. Parade goers lined the sides of Perdido Beach Boulevard screaming for throwsthe payoff after a full wholesale jerseys cheap day of festivities. Many of them showed up early in the morning just to make sure they got their cherished spot.”Since I was probably eight or nine we’ve been in the same spot,” one woman said.”We’ve been doing it probably better than 15 years right here,” said a parade goer as he manned the barbeque grill.Behind every gathering, there’s usually a story.

OPEC’s decision not to act as a market stabilizer is beginning impact global energy development, as companies in countries with more expensive production costs have reportedly begun curtailing investments and employment. The global price of Brent crude rallied this past week and closed above the $60 per barrel benchmark for the first time in 2015. This represents an increase of more than 30 percent since mid January and is reflective of the global oil market’s overall volatility..

However, while science has not yet answered all of our questions,it has determined one fact very clearly all electromagnetic radiationimpacts living beings. As I will discuss, sciencedemonstrates a wide range of bioeffects linked to EMF exposure. Forinstance, numerous studies have found that EMF damages and causesmutations in DNA the genetic material that defines us as individualsand collectively as a species.

A great legacy here, he says. Lot of people may not know it, but [Eugene] has a strong history of an African American presence. Has invited the JSMA staff to present a three minute preview video of the exhibit at the annual community MLK March hosted by the local NAACP Jan.

Hipòcrites

Judith Gómez_2n DEP SASO C. DE FORMACIÓ PROFESSIONAL

Vivim en una societat on diem que som solidaris, que ens preocupem pels progenitors, que volem col·laborar amb ajuts econòmics per als nens que no poden menjar, ni rebre una educació i una sanitat com cal. Ara bé, a l’hora de la veritat no movem ni un dit per canviar la situació. Quan estem ben asseguts al sofà mirant algun documental dels infants que passen gana, tots diem: “Pobrets, jo els ajudaria”, però mentrestant fem un bon àpat, dins d’una casa amb totes les comoditats, amb aire condicionat si és estiu i amb calefacció si és hivern… D’això, senyores i senyors, se’n diu ser hipòcrites!

Cròniques d’una guerra

Maria Rosa Font _2n DEP SASO C. DE FORMACIÓ PROPFESSIONAL

L’equip està desanimat. No hi ha cap esperança. El correu aeri fa setmanes que no ve. No tenim notícies de casa. El temps transcorre lentament. Els meus pensaments em transporten a la infantesa quan les guerres ens semblaven un joc divertit. La realitat? Tristesa, desolació, morts… Ha plogut durant mesos; avui ha parat, però el cel continua gris i fosc. Hem netejat el campament, s’estava inundant. Tota la tarda hem estat traient aigua de les tendes de campanya. Caldrà idear algun sistema perquè no hàgim de viure damunt el fang. La dificultat del ter­reny ens ha posat les coses difícils. Ha estat un altre dia dur.