Impotència

Joshua Pacheco_2nde BPR R LYCÉE COMTE DE FOIX

Vincent Corleone es trobava tancat, privat de la seva llibertat, cada cop que es mirava aquell vestit que duia de color taronja-mort, recordava i es lamentava del destí que la vida li havia imposat. Vincent va ser acusat de la mort de la seva dona. Les seves declaracions deien: “Jo era amb la meva dona al jardí i de sobte vam escoltar un soroll semblant al fet d’arrossegar ferro, seguit d’una llum potentíssima que ens va deixar cecs, vaig perdre de vista la meva dona i la consciència”, després de les proves psicològiques el diagnòstic no mostrava cap signe de malaltia, vosaltres sou els jutges d’aquesta pobra ànima condemnada.

Vigilar, destí i assolir

Kimberly Garcia_2nde BPR R LYCÉE COMTE DE FOIX

Vigila el que penses, perquè es convertirà en paraules. Vigila el que dius, perquè es convertirà en accions. Vigila el que fas, perquè es convertirà en costums. Vigila el teu costum, perquè serà el teu caràcter. Vigila com ets, perquè aquest serà el teu destí…
El destí no és una qüestió d’atzar. És una qüestió d’escollir.
Ni una qüestió que s’ha d’esperar, sinó que és una cosa que s’ha d’assolir.
Assolir les coses és possible, perquè la felicitat no és una cosa que posposem per al futur. Sinó que és una cosa que dissenyem ara. El que està escrit aquí és de veritat, ja que ho fem sense adonar-nos-en.